Korrektur

Korrektur – fejlfrie og tydelige tekster

af Sanne Teute | 24. april 2020

Hvis du gerne vil fremstå professionel, er det vigtigt at dine tekster fremstår fejlfrie og tydelige. Sprogfejl er noget af det der generer flest læsere, når de læser tekster. Så hvorfor ikke sørge for, at de læser din tekst med lyst til at vide mere om dig eller dit produkt?

Korrektur er vigtig, lige meget hvilken type tekst du skriver. Det kan være en hjemmesidetekst, et blogindlæg, opslag på sociale medier, en jobansøgning, studieopgaver, bøger eller noget helt andet.

Du fanger din læser meget bedre, når du skriver fejlfrie og tydelige tekster!

Kan du selv læse korrektur?

Ja, det kan du selvfølgelig godt! Men desværre sker der ofte det, at du kigger dig blind på din tekst. Når du læser korrektur på dine egne tekster, ser du det du synes du har skrevet. Vores hjerne fungerer nemlig sådan, at vi ser det vi tænker. Det er jo meget smart… Men hvis du gerne vil have en professionel tekst, der fremstår fejlfri og tydelig, kan det godt betale sig at få nogle andre øjne på teksten.

Heldigvis er der hjælp at hente. Du kan spørge en i din omgangskreds, eller du kan vælge at bruge en korrekturlæser. Det er efterhånden meget udbredt, både for virksomheder og for private, at bruge professionel hjælp, for netop at være sikker på, at din tekst får det budskab frem som du ønsker – helt fejlfrit! 

Som korrekturlæser for dig, læser jeg dine tekster igennem, og retter dem til, så de både fremstår fejlfrie, tydelige og velformulerede. Hvis jeg er i tvivl om budskabet, tager jeg en snak med dig, så forståelsen også er helt på plads. 

At have mine øjne på dine tekster, er derfor en stor fordel for dig. Du vil fremstå professionel med velformulerede tekster, og dine læsere og kunder vil meget bedre kunne modtage dit budskab, når de er uden sprogfejl, slåfejl, stavefejl, grammatiske fejl og tegnsætningsfejl. 

Kort sagt, du får en fejlfri tekst retur! 

Skal du have læst korrektur? Kontakt mig her – jeg vil glæde mig til at hjælpe dig!

Korrektur

Opslag på sociale medier

Du har sikkert prøvet at scrolle ned langs din væg på de sociale medier, og opdaget en masse opslag med fejl! 

Nogen gange betyder det ikke så meget, især ikke hvis det er venners opslag om en god middag eller en løbetur. Men er opslaget fra en virksomhed, så kan det være at du helt overser deres budskab, fordi du fokuserer på fejlene! De fejl der laves, kan være små slåfejl, sprogfejl eller andre fejl. Det er bare så ærgerligt, fordi fejlene netop kan overskygge budskabet.   

Korrektur er derfor vigtigt, lige meget om det er til en lang SEO tekst på din hjemmeside, et salgsbrev eller om teksten er til Facebook, Instagram eller LinkedIn. 

Vil du have at dine læsere og potentielle kunder bedst muligt modtager dit budskab? Så husk at få læst korrektur på dine opslag. Det kan en korrekturlæser, eksempelvis mig, også hjælpe med.

Få 9 tips til optimering af din online kommunikation lige her!

Mentor

Skal jeg hjælpe dig med korrektur, tekster eller administrative opgaver? Kontakt mig her.

Kærligst,
Sanne

PS. Du er meget velkommen til at skrive en kommentar, eller stille et spørgsmål, direkte her på siden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *